Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Maşina autopropulsată de erbicidat HARDI ALPHA VARITRACK

Vândută în peste 100 de ţări, fabricată de Grupul HARDI INTERNATIONAL A/S, cu fabrici în Danemarca, Spania, Franţa, USA şi Australia, maşina autopropulsată de erbicidat HARDI ALPHA VariTrack a devenit, începând cu anul 2009, partenerul ideal pentru fermierii români în lupta cu bolile foliare şi nu numai, pentru culturile de păioase şi prăşitoare.

Fabricată în două variante constructive, cu rezervoare de 2.500 l (ALPHA VariTrack 2500) şi 3.000 l (ALPHA VariTrack 3000), maşina este echipată cu motoare DIESEL DEUTZ 2012 (4 cilindri la 140 CP şi 6 cilindri la 190 CP), trasmisie 4x4 cu direcţie hidrostatică pe ambele punţi, cu aliniere automată şi blocare a direcţiei spate la deplasările pe drumurile publice, suspensie şi amortizoare pe ambele punţi (spate şi faţă), motoare hidrostatice pe fiecare roată cu frânare hidraulică.

Rampele de distribuţie din aluminium, cu reglaj hidraulic pe verticală în funcţie de talia culturilor tratate, pot asigura lăţimi de lucru de la 24 m la 32 m. Suspensia rampelor asigură o stabilitate excelentă atât în condiţii de câmp cât şi la deplasările pe drumurile publice.

Reglajul pe verticală al rampelor poate fi făcut cu ajutorul dispozitivului paralelogram, dar şi prin modificarea gărzii la sol a saşiului maşinii de la 1 m la 1,12 m.

Rampele de distribuţie TWIN FORCE cu pernă de aer asigură o distribuţie uniformă şi precisă în cele mai dificile condiţii. Jetul de soluţie al duzelor trijet, protejat de curentul de aer, poate fi dirijat sub diferite unghiuri, de la postul de conducere, în funcţie de condiţiile atmosferice (de exemplu, în condiţii de vânt). Cu sistemul TWIN FORCE se asigură o distribuţie perfectă, mai ales în cazul tratamentelor împotriva bolilor foliare.

Monitorul de bord HC6500 asigură controlul tuturor funcţiilor, de la cele legate de conducerea maşinii până la cele tehnologice legate de distribuţia în câmp, cum ar fi:

• autospălarea rezervorului;
• umplerea automată a rezervorului;
• autoagitarea soluţiei din rezervorul maşinii;
• controlul automat al distribuţiei pe fiecare secţiune a rampei;
• controlul asistat al distribuţiei la capătul solei în cazul întoarcerilor maşinii.

Octavian ORITA, director regional vânzări Ialomiţa şi Călăraşi
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.6, 16-31 MARTIE 2009

Vizualizari: 1335֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI