Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Maramureşul, ca atracţie turistică

Maramureşul este o destinaţie atractivă mai ales pentru cei care vor să petreacă sărbătorile de iarnă într-un mod inedit. Atât turiştii români cât şi cei veniţi din alte ţări aleg satele maramureşene pentru petrecerea Crăciunului sau chiar a Revelionului, pentru a experimenta ceva mai tradiţional. Ce-i atrage în Maramureş?

Ospitalitatea gazdelor, frumuseţea locurilor şi tradiţiile păstrate încă nealterate în unele zone ale judeţului. Şi, nu în ultimul rând, mesele bogate, cârnaţii şi alte preparate de la pomana porcului, toate stropite din plin cu pălincă „a-ntâia“. Cu atât mai mult cu cât unele gazde le oferă „tăria casei“ cât îi ţine „gâtlejul“.

În Onceşti, o mare parte din pensiuni au deja locurile rezervate. „Avem toate camerele rezervate pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Mulţi dintre cei care au fost anii trecuţi revin pentru că le place la noi“, ne-a declarat proprietarul unei pensiuni din comuna Onceşti. El a spus că nu a majorat tarifele faţă de sezonul trecut, „dar nici nu au fost reduse, aşa cum se laudă mulţi, doar pentru a atrage clienţii“.

E adevărat, ziarele centrale au anunţat o reducere a tarifelor practicate de proprietarii pensiunilor turistice cu până la 20% faţă de anul trecut, pentru a fi siguri că nu vor rămâne cu locurile neocupate aşa cum s-a întâmplat pe ici pe colo în sezonul estival. Tariful la o pensiune din Onceşti este de 150 lei pe zi, el incluzând cazare şi două mese. Tot cu acelaşi preţ este taxată şi masa festivă de Revelion. Astfel, un sejur de cinci zile, în regim de demipensiune, cu masa de Revelion inclusă, costă 900 de lei, a mai spus interlocutorul.

Avansul este de 30-50% din preţ

Cei care doresc să fie siguri că au locurile rezervate trebuie să achite între 30% şi 50% din valoarea sejurului. La staţiunea Ocna Şugatag, care are destul de mare căutare atât vara cât şi de sărbătorile de iarnă, preţurile oscilează între 120 şi 200 de lei pe zi de persoană, în funcţie de confort, numărul de mese dorite şi de serviciile suplimentare oferite. Cei care vor dori să beneficieze de băi termale, saună, masaj şi diferite alte proceduri SPA vor scoate însă mai mulţi bani din buzunar. La fel dacă vor alege să se cazeze la unităţi de trei sau mai multe stele. Viorel Coroian, vicepreşedintele Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare a Turismului Maramureş, a spus că în zona Lapuş tarifele sunt între 40 şi 50 de euro pe zi de persoană. Ele includ cazarea la pensiuni de trei stele şi trei mese pe zi (pensiune completă).

Ioan VEZENTAN
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.23 (100) 1-15 DECEMBRIE 2009

Vizualizari: 587֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI