Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Mama şi doar mama

Încă o primăvară însorită se aşterne peste câmpurile care se trezesc încet din dulcea amorţire a iernii. Odată cu această preschimbare a chipului naturii, parcă şi sufletele noastre sunt mai luminoase, mai deschise spre iubire. Simţim toţi, copii sau adulţi, că a venit vremea recunoştinţei, acel moment magic în care timpul parcă nu mai trece în goană. Atunci, smeriţi şi cu un dram de emoţie, ne întoarcem fiecare spre centrul universului nostru, acolo unde ne aşteaptă inepuizabila sursă de iubire şi iertare. Este fiinţa din care s-au plămădit toate speranţele, toate simţămintele noastre şi care ne aşteaptă de fiecare dată răbdătoare, duioasă şi gata să oblojească fiecare rană a sufletului.

Mama este, ca întotdeauna, senină, înţeleaptă şi împăcată cu sacrificiul din care ne-am născut. Este delicată ca atunci când, pentru prima oară, ţi-a simţit inima pulsând dincolo de pântecele ei şi a înţeles ce privilegiu divin este să fie mamă. Te priveşte la fel de blând, cu o mândrie fără margini, gata să risipească şi ultimele pâlpâiri ale propriei vieţi, doar ca să ştie că nimic nu te va răni.

Este încă acea rază de lumină care are forţa de a alunga norii întunecaţi de pe cerul vieţii tale şi, până la vremea când ultima suflare se va risipi, MAMA va fi leacul pe care îl caută sufletul tău.

Legătura dintre ea şi tine este fascinantă, mistică şi de neexplicat. Este asemeni unui foc nestins în care se topesc toate temerile şi neputinţele, lăsând loc în inima ta pentru mlădiţele speranţei şi ale încrederii de sine. Puterea legământului nescris dintre cele două făpturi desfiinţează orice raţionament logic şi te poate face să crezi că şi de te-ai pierdut în univers, printre nebuloasele cerului, lumina acelui foc magic te-ar călăuzi înapoi spre cea care ţi-a dat viaţă. Spre mama, cea în faţa căreia ne închinăm cu smerenie în această zi de 8 martie.

REVISTA LUMEA SATULUI NR.5, 1-15 MARTIE 2011

Vizualizari: 782



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI