Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

La taifas cu patroana pensiunii… „La taifas“

Mădălina Folea este o iubitoare a naturii şi a ceea ce înseamnă turism. Aceasta a şi atras-o în lumea celor care oferă servicii în acest sens.

– Cum ați ajuns la Săliște şi de unde ideea unei asemenea denumiri date pensiunii?

– Am venit pentru că îmi place să fac turism. Lucram în contabilitate și împreună cu familia am hotărât să ne mutăm în zonă pentru a construi o pensiune. „La taifas“ mi se pare un nume sugestiv pentru o pensiune într-un astfel de loc. Oamenilor, ca și mie în egală măsură, le place să povestească. În felul acesta se pot lega prietenii și atunci musafirii se simt ca la ei acasă, iar gazdele pot fi relaxate. Important e că atunci când oaspeții intră în casa mea reușesc să-i determin să revină.

– Când ați început investiția aici?

– În 2008 am venit din București, am renovat casa în care există sala de mese, recepția, bucătăria și am început construcția corpului nou în care sunt camerele de cazare – 8 la număr, toate duble, dotate cu băi proprii și tot ce le trebuie. Pensiunea e de patru stele, clasificată de Minis­terul Turismului. M-am gândit că oamenii au nevoie de confort chiar dacă vin în mediul rural. Deși Săliște e oraș, Mărginimea e o zonă rurală. Sunt mulți cei care caută confort, iar noi încercăm să fim aproape de sufletul oamenilor care intră în pensiune, să răspundem preferinţelor lor.

– Cine vă ajută în această afacere?

– Părinții mei. Este o afacere de familie, dar în momentul în care am nevoie de servicii specializate apelez la ospătari și bucătari profesioniști. Sunt mulți cei care anul trecut mă întrebau dacă sunt în Mărginime sau ce e Mărginimea? Un sat? Dar au început să afle. Ajută foarte mult și Transalpina, dar și evenimentele din Sibiu. Transalpina e un traseu frumos, pe care localnicii îl știu ca Drumul Regelui – este construit pe la 1800. Este mult mai frumos decât Transfăgărășanul, chiar mai înalt cu 140 m, aşa că merită văzut şi parcurs.

– Una peste alta, afacerea merge?

– Merge. S-a depășit punctul de plecare, s-au format deja clienţii pensiunii care revin constant. Din 2011 pot spune că a început să funcționeze la întreaga capacitate.

– Vă doresc la… cât mai mulţi musafiri.

– Mulţumesc mult.

I. Banu
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 20, 16-31 OCTOMBRIE 2011

Vizualizari: 766֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI