Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

La început de an şcolar mai puţin entuziasm ca altădată

Din cei 86 de boboci ai Grupului Şcolar „Gh.K. Constantinescu“, doar 12 au optat pentru specializarea tehnician veterinar. Aceasta este de altfel singura specializare din cadrul profilului agricol care a supravieţuit din 1990 şi până în prezent. Alte specializări cu tradiţie, precum zootehnie, horticultură, agronomie ori mecanică, au fost înlocuite în timp cu tehnician în gastronomie şi coafor stilist.

Efervescenţă şi nu prea la primele ore ale dimineţii în curtea fostului liceu agricol din Brăila, cu denumirea metamorfozată în „Gh.K. Constantinescu“. O masă amorfă privind dezinteresată spre prezidiu, o alocuţiune rostită cu o tonalitate joasă, un serviciu religios de câteva minute şi... gata. Mulţimea de liceeni se urneşte spre clase şi, odată cu ea, şi profesorii. Un nou an şcolar avea să înceapă.

Una din cinci

Pentru anul şcolar 2009-2010, din cele cinci clase de a IX-a de la Grupul Şcolar „Gh.K. Constantinescu“, doar una are profil de agricultură, specializarea tehnician veterinar, pentru care au optat doar 12 absolvenţi de gimnaziu. Celelalte clase au următoarea structură: clasa a IX A profil Servicii, specializarea Tehnician în activităţi economice (23 elevi); clasa a IX-a C profil Servicii, specializarea Tehnician în gastronomie (25 elevi); clasa a IX-a D profil Servicii, specializarea Tehnician în gastronomie (26 elevi) şi clasa a IX-a E profil Servicii, specia­lizarea Coafor stilist.

„Pentru anul şcolar 2009-2010 ne-am făcut planul de şcolarizare: cinci clase de a IX-a, cam 120 de elevi pe cele cinci clase, cu o medie de 24 de elevi pe clasă. Anul acesta sunt clase de liceu tehnologic. În şcoală avem 28 de clase pe zi şi pe seral, însumând aproximativ 620 de elevi, mai mulţi decât anul trecut. La înscriere sunt foarte mulţi copii din rural. Problema e că nu le putem oferi cazare anul acesta“, a subliniat Luminiţa Turcu, directorul Grupului Şcolar „Gh.K. Constantinescu“.

În liceu se învaţă, se construieşte...

Grupul Şcolar „Gh.K. Constantinescu“ intră în categoria instituţiilor de învăţământ care nu au finalizat până la 14 septembrie lucrările de reabilitare a unor obiective precum internate, cantină, sală de sport ori corpul şcolii. Sistarea fondurilor guvernamentale aferente a împiedicat şi construcţia campusului şcolar prevăzut în proiectul iniţial.

Lucrările au demarat în noiembrie anul trecut, cu termen de finalizare 31 decembrie 2009. Din cauza situaţiei actuale, lucrările au stagnat începând cu luna iulie. Proiectul iniţial era de peste 250 milioane de lei şi includea şi un corp de şcoală nou.

Camelia MOISE
REVISTA LUMEA SATULUI NR.19, 1-15 OCTOMBRIE 2009

Vizualizari: 911֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI