Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Este toamnă! Cum ne păstrăm frumuseţea?

Se apropie vremuri din ce în ce mai reci, iar organismul nostru este şi el supus schimbărilor climatice. În acest anotimp friguros trebuie să acordăm mai multă atenţie corpului nostru şi să ne păstrăm frumuseţea.

Doamnele trebuie să ţină seama că şi machiajul trebuie să fie potrivit cu fiecare anotimp. Astfel, pentru zilele de toamnă cel mai potrivit este să folosiţi nuanţe care să se potrivească ţinutelor mai groase şi vremii de afară. Pe lângă aspectul pe care ni-l conferă cosmeticele, în această perioadă trebuie să ne gândim şi la capacitatea lor de a ne proteja de intemperiile şi de frigul specifice toamnei.

Rujurile protectoare

Dacă vara pentru cosmetizarea buzelor este recomandat luciul de buze, pentru toamnă puteţi apela la farmecul rujurilor. Acestea trebuie să fie hidratante, emoliente şi în culori variate, de la intensul violet, bordo sau roşu până la roz pal. Acestea se încadrează în categoria celor care protejează, într-o oarecare măsură, buzele de temperaturile reci.  În ceea ce priveşte fondul de ten, este recomandat să folosiţi nuanţe cât mai naturale, care imită culoarea pielii, iar pudra să fie strălucitoare, în nuanţe de roz sau lila.   În cazul fardurilor pentru ochi, cele mai potrivite culori pentru anotimpurile reci sunt bej, vernil pal, roz cuarţ.

Ca şi pielea feţei, mâinile au nevoie de atenţia noastră, acestea fiind, de asemenea, supuse direct temperaturilor scăzute şi vânturilor.  Cel puţin o dată pe săptămână se recomandă îndepărtarea celulelor moarte de pe mâini şi hidratarea lor cu o cremă ce prezintă proprietăţi aparte de protecţie a pielii. Pentru doamnele care vor să-şi hidrateze faţa fără a apela la produsele din comerţ, le prezentăm în rândurile următoare câteva măşti pe bază de fructe, foarte potrivite pentru această perioadă a anului.

Strugurii în loc de cremă

Toamna este anotimpul strugurilor parfumaţi. Pe lângă băuturile aromate care ies din dulceaţa lor, aceştia se dovedesc foarte buni şi în hidratarea pielii. Pentru a vă proteja pielea în perioadele mai reci, este indicată masca pe bază de struguri şi miere.

Ingredientele necesare pentru prepararea acestei măşti sunt: o linguriţă plină cu suc de lămâie, o linguriţă cu suc de struguri şi alta plină cu miere uşor încălzită sau lichidă; conţinuturile lor vor fi bine omogenizate într-un vas de ceramică. Amestecul obţinut se aplică înt-un strat subţire pe faţa bine curăţată înainte şi se păstrează timp de un sfert de oră. După această perioadă, faţa trebuie spălată cu apă din abundenţă. Masca din struguri şi miere este recomandată persoanelor cu ten gras, dar şi celor cu ten mixt.

Măşti naturale hidratante

Un alt tip de mască specială pentru hidratarea tenul pe timp de toamnă este cea pe bază de ulei de măsline, albuş de ou şi miere. Cantităţile necesare sunt o linguriţă de ulei de măsline, una cu miere şi albuşul de la un ou bine bătut.

Acestea se amestecă bine, până la omogenizare, iar înainte de folosire i se adaugă o linguriţă cu suc de lămâie. Preparatul obţinut se aplică pe faţă şi se păstrează vreme de 15 minute, după care se clăteşte din abundenţă cu apă caldă. O altă mască naturală presupune amestecarea unei linguriţe de ulei de măsline cu un sfert de banană, cu sucul obţinut dintr-o jumătate de lămâie şi cu o linguriţă de cremă nutritivă. Se aplică atât pe faţă cât şi pe gât, vreme de un sfert de oră, după care se clăteşte cu apă caldă.

Laura DOBRE
REVISTA LUMEA SATULUI NR.19, 1-15 OCTOMBRIE 2009

Vizualizari: 930֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI