Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

EDITORIAL
De o 100 de ori Lumea Satului

Aveţi în faţă, dragi cititori, numărul 100 al revistei Lumea Satului, un număr obişnuit, aşa cum au fost toate până acum.

Un moment de bilanţ? Poate. Vreau să vă spun că nu a fost şi nu e uşor să scrii pentru şi despre cea mai fascinantă lume, lumea satului românesc. Nu e uşor, dar e minunat să aduci ori să readuci în atenţia cititorilor de oriunde ar fi ei câte ceva din obiceiurile, din modul de viaţă al celor din care ne tragem, tendinţele şi vrerile lor cotidiene specifice momentului în care trăiesc.

Revista este un concept original la care au contribuit o mână de oameni, fără reţete din import şi fără forţa unui trust de presă în spate, iar rezultatele se văd prin semnalele pe care le primim şi care ne-au încurajat să ne continuăm munca, să facem din ea ceva din ce în ce mai complet, mai complex şi divers.

Ne lăudăm cu cititori instruiţi, cu simţ critic dezvoltat, care ne oferă un feedback preţios, iar cu fiecare număr nou încercăm să îmbunătăţim câte ceva, să venim cu răspunsuri la întrebările lor şi să rămânem consecvenţi principiilor care ne-au ghidat de la început.
E poate momentul să evoc împrejurările în care a fost publicat primul număr.

Era în august 2005, atunci când România se afla în plină febră a pregătirilor pentru integrarea în Uniunea Europeană. Era, aşadar, perioada în care populaţia se afla în faţa multor necunoscute şi se simţea tot mai acut nevoia de informaţie realistă menită a creiona căile de urmat spre progres, spre performanţă. În toată această perioadă informaţiile din revistă au avut rolul de a menţine în echilibru tendinţele de sorginte europeană cu cele ale populaţiei autohtone.

Am avut de fiecare dată grijă să prezentăm adevărata faţă a lumii satului românesc  sub aspect social, economic şi cultural. Să prezentăm acesteia poziţia autorităţilor faţă de interesele ei. Am scos în evidenţă succesele măsurilor luate, iniţiativele investitorilor, dar am şi criticat atunci când am considerat că putem îndrepta ceva. Am promovat tot ce ne-a consacrat ca naţiune, oferind astfel lumii adevărata imagine a satului românesc, a României cu tot ce are mai valoros. Vom fi şi de acum cel puţin la fel de consecvenţi în crezul nostru de a construi împreună o lume mai bună, mai frumoasă, mai bogată într-o ţară la fel caracterizată.

Colectivul redacţional, fără de care n-ar fi fost posibilă construcţia acestei publicaţii – redactori, tehnoredactori, apoi compartimentele ce asigură buna funcţionare economică şi administrativă a redacţiei – specialişti inimoşi ce „clădesc“ zi de zi, săptămână de săptămână revista ce vă ajunge în mână de 24 de ori pe an, are convingerea că va reuşi să o menţină în topul publicaţiilor de specialitate prin efortul lor de a răspunde exigenţelor numeroşilor săi cititori atât din ţară cât şi din străinătate.

Aşadar, vă vom fi alături. Sunt convins că în sinea dumneavoastră ne faceţi aceeaşi promisiune. Măcar acum, când scoatem de sub tipar numărul 100.

Ion Banu
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.23 (100) 1-15 DECEMBRIE 2009

Vizualizari: 3132



֩ Comentarii

 

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI