Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Două „pastile“ naturale miraculoase: Urechelniţa şi busuiocul

Plantele şi-au dovedit eficienţa în tratarea organismului aproape de fiecare dată. Rezultatele pe care le-a obţinut medicina naturistă concurează de multe ori cu succesele obţinute de medicina tradiţională. Chiar dacă tratamentul natural este unul cu o durată mai îndelungată, rezultatele obţinute în tratarea unor boli incurabile au fost de excepţie.

În natură pot fi găsite leacuri pentru cele mai simple afecţiuni până la probleme de sănătate grave. În cazul afecţiunilor aparatului respirator, pot fi folosite mai multe plante medicinale. Spre exemplu, în cazul infecţiilor la urechi putem folosi urechelniţa, cunoscută de către oameni şi sub denumirea de argintură, buruiana-porcului, frecuşor, iarbă-de-urechi, iarba-fumului, iarbă-grasă, varză-de-stână.

Reţete simple, la îndemâna tuturor

Din frunzele cărnoase ale urechelniţei se prepară un suc cu o valoare terapeutică deosebită. Înainte de a fi utilizat, este de preferat să se facă spălături cu o infuzie de gălbenele, sunătoare sau cu orice altă plantă antiseptică. După această infuzie se pun picături din sucul frunzelor încălzit în prealabil, apoi se pune un tampon de vată.

Operaţia se poate repeta de două, trei ori pe zi. Pentru decongestionarea şi calmarea aparatului respirator, este foarte indicat să folosim busuiocul, mai exact infuzia de busuioc. Pentru obţinerea ei este nevoie de o linguriţă din plantă, cantitate ce este fiartă într-o cană de apă. Este recomandat ca într-o zi să se consume două căni.

Una dimineaţa şi alta seara. Uleiul volatil de busuioc are şi el proprietăţi antispastice antiinflamatoare, analgezice, antiinfecţioase. Cu ajutorul lui pot fi tratate afecţiuni respiratorii, amigdalitele. Pentru tratamentul intern se folosesc două-patru picături de 3 ori pe zi în miere cu apă, ceai sau pe un cub de zahăr. Durata tratamentului va fi de cel mult trei săptămâni. Un aspect foarte important de care trebui să ţinem seama este faptul că tratamentul este recomandat doar adulţilor.

Pentru rinite este recomandat uleiul volatil din cedru. Acesta reprezintă un puternic analgezic, antiinflamator şi antiseptic, fiind recomandat pentru tratarea rinitelor. Pentru administrarea internă se folosesc una-două picături pe zi, amestecate cu miere şi cu apă. Aceste picături de ulei volatil de cedru mai pot fi ingerate şi pe un cub de zahăr sau în ceai. Pentru folosirea externă se fac inhalaţii cu 10 picături, în 100 ml de apă fierbinte.

Leacuri împotriva otitei

În cazul durerilor de urechi provocate de otită este recomandat să se radă rădăcină de hrean şi să se amestece cu apă caldă. În acest conţinut se umezeşte un tampon mic de vată, care ulterior se introduce în ureche. Pentru aceeaşi afecţiune poate fi folosit şi sucul de ceapă amestecat cu puţin ulei de in. Metoda de folosire este aceeaşi ca şi în cazul rădăcinii de hrean.

Se înmoaie un tampon mic de vată care se introduce în ureche. Un alt preparat miraculos folosit pentru tratarea afecţiunilor urechilor presupune pisarea unei căpăţâni de usturoi, peste care se toarnă ulei de măsline, astfel încât usturoiul pisat să fie acoperit de el. Amestecul obţinut este fiert timp de o oră într-o baie de aburi, după care se strecoară şi se pune la răcit. Este apoi folosit sub forma a două-trei picături, care se pun în urechea bolnavă de două-trei ori pe zi, atât timp cât vor exista simptome ale bolii. După administrarea lor se introduce un tampon de vată în ureche.

Laura DOBRE
REVISTA LUMEA SATULUI NR.18, 16-30 SEPTEMBRIE 2009

Vizualizari: 6207



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI