Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Cupa Surdila Greci, în vitrina Luceafărului

Cupa Surdila Greci şi-a derulat recent, în micuţa aşezare situată în vestul judeţului Brăila, un nou episod. Ajunsă la cea de-a treia ediţie, tradiţionala competiţie a adunat anul acesta la start patru echipe: Speranţa Tătaru, Luceafărul Râmnicelu, nimeni alta decât câştigătoarea precedentei ediţii a competiţiei brăilene, Victoria Surdila Greci I şi Victoria Surdila Greci II.

În final, cel mai râvnit dintre trofeele puse în joc a fost adjudecat de reprezentanta judeţului Buzău, Luceafărul Râmnicelu. Podiumul ediţiei din acest an al Cupei Surdila Greci la oină - proiect finanţat de Direcţia pentru Sport a Judeţului Brăila - a fost completat cu cele două echipe ale organizatorilor, Victoria Surdila Greci I şi II.

La festivitatea de premiere, desfăşurată în prezenţa reprezentanţilor Direcţiei pentru Sport a Judeţului Brăila, referent de specialitate Păuniţa Iuga şi consilier asistent Corina Andronache, dar şi a celui mai fervent susţinător al oinei brăilene, directorul SC Braicar SA, Cornel Săndulescu, s-au acordat premii constând în cupe, diplome şi echipament sportiv. Totodată, s-a acordat şi premiul pentru cel mai tehnic jucător, care i-a revenit lui Ionuţ Boştină de la Victoria Surdila Greci.

„Competiţia s-a adresat juniorilor I şi II, peste 18 ani, şi a avut ca scop creşterea nivelului competiţional al jucătorilor de oină. Este de admirat că flacăra acestei discipline sportive arde şi la Brăila. Noi apreciem foarte mult acest lucru şi vom sprijini întotdeauna acest gen de competiţii“, a declarat pentru revista Lumea Satului Păuniţa Iuga, referent de specialitate.

Parteneriat Lumea Satului – Federaţia Română de Oină

Ilustrare a interesului pentru sportul românesc în general, cu precădere a celui rural, revista Lumea Satului a semnat, prin directorul său general, ing. Ion Banu, un parteneriat cu Federaţia Română de Oină, for reprezentat de preşedintele Nicole Dobre. Graţie acordului parafat recent, sportul naţional al românilor, oina, se va bucura de o şi mai largă mediatizare prin relatarea pe larg a evenimentelor organizate sub egida federaţiei de specialitate.

Camelia MOISE
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.20, 16-31 OCTOMBRIE 2009

Vizualizari: 736֩ Comentarii

 

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI