Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Cocteiluri pentru sănătate

...pentru dimineaţă

Aveţi nevoie de: 300 ml de apă sau, mai indicat, de suc de fructe proaspăt stors, 1-2 linguri cu polen crud, 1-2 linguriţe cu miere de mană, la care se poate adăuga şi 1 linguriţă rasă cu pulbere de acai sau de cătină (uscată şi măcinată). Se amestecă bine şi după 5 minute se poate consuma. Se poate adăuga, pentru gust, pudră de scorţişoară sau cardamom. 

Această băutură este foarte învigoratoare şi asigură un tonus bun pentru întreaga zi. În plus, ajută la o bună digestie, la păstrarea unei flore intestinale sănătoase şi la întărirea imunităţii, precum şi la un tonus psihic bun.

Pentru copii, puneţi doar 1-2 linguriţe cu polen şi puteţi adăuga un fruct ecologic moale - banană, piersică, pară. Dacă suntem într-o perioadă mai solicitantă sau sportivi se poate adăuga în acest mix 1 lingură cu pudră proteică de cânepă şi 1 linguriţă cu păstură.

...pentru persoane obosite, stresate sau depresive

Ingrediente: 1 kg miere de mană, 300 g polen crud, 100 g păstură crudă, 30 g lăptişor de matcă, 100 g propolis brut, 100 g seminţe de cânepă măcinate. Se amestecă toate cu o lingură de lemn într-un borcan cu capac ermetic şi se păstrează la frigider. Se iau 2 linguri pe zi cu 30 minute înainte de masă până la terminarea cantităţii.

Seminţele de cânepă se pot înlocui cu nucă măcinată, cu migdale rase (mai ales când există și hiperaciditate) sau cu seminţe de dovleac (pentru cei care au probleme cu prostată). Dacă perioadă e foarte solicitantă sau depresia accentuată se poate creşte cantitatea de lăptișor de matcă până la 50-60 g. Bărbaţii pot folosi în loc de lăptişor de matcă apilarnil în aceleași cantități. La copii, doza de lăptișor de matcă e pe jumătate și iau 2-3 lingurițe pe zi.

Dacă suferiți de insomnie, mierea de mană poate fi înlocuită cu mierea de tei, lavandă sau salcâm.

...pentru stimularea imunităţii

Vă trebuie: 1 kg miere de mană, 100 g păstură crudă, 300 g polen crud, 35 gr lăptișor de matcă, tinctură de propolis sau extract apos de propolis în funcție de câte kg aveți (înmulțiți numărul de kg cu 2 și obțineți ml de care aveți nevoie). Se amestecă toate cu lingura de lemn. Se păstrează la frigider și se ia o lingură de două ori pe zi, până se termină cantitatea de amestec. Se poate relua după cinci luni.

Gabriela Niculescu
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.22, 16-30 NOIEMBRIE 2011

Vizualizari: 779֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI