Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Caussade semces prezenţă activă în România!

CAUSSADE SEMENCES este o societate franceză independentă, având un capital de acţionari 100% agricol, care creează şi oferă pe piaţa internaţională genetică peste 23 de specii de cultură. Faptul că acoperă o gamă atât de mare de specii din cultura mare, plante tehnice şi plante furajere constituie un mare avantaj faţă de alte companii multinaţionale care sunt specializate pe un număr mult mai mic de culturi.

Priorităţile programelor de cercetare

Programele de ameliorare răspund cerinţelor sistemului de agricultură convenţional, dar în egală măsură şi celui biologic sau ecologic, dat fiind faptul că acest sistem de agricultură capătă din ce în ce mai mulţi adepţi în ţări precum Franţa, Germania, Austria, Belgia etc.

Toate aceste programe de cercetare şi dezvoltare se desfăşoară în cadrul a 7 centre internaţionale, în 45 de staţiuni pentru experimentare în Franţa şi în afara Europei, precum şi într-o reţea de staţiuni pentru ameliorare, în contra-sezon, în emisfera sudică. Programele de ameliorare folosesc cele mai noi tehnici în domeniul geneticii moleculare şi beneficiază de un personal cu cea mai înaltă calificare profesională. Toate activităţile sunt susţinute anual prin investirea a peste 16% din cifra de afaceri în programele de cercetare.

Infuzia de germoplasmă nouă

În România, CAUSSADE SEMENCES este prezentă din anul 2004. La început, activitatea a fost definită prin colaborări cu staţiunile de cercetare pentru a-şi testa varietăţile la pedoclimatul din România. Ulterior, aceste colaborări s-au dezvoltat şi în direcţia achiziţionării de material  genetic (linii) cu anumite rezistenţe, pentru a-şi infuza propria bancă de gene cu germoplasmă nouă, astfel încât varietăţile create pentru piaţa românească să se ridice la acelaşi nivel de adaptabilitate cu cele autohtone.

Intuind potenţialul agricol al României, CAUSSADE SEMENCES, în 2007, stabileşte un parteneriat cu un distribuitor de seminţe şi pesticide (SC ZETA COM SRL) şi, timp de 2 ani, soiurile şi hibrizii CAUSSADE SEMENCES, pentru cele mai importante culturi agricole (porumb, floarea-soarelui, soia, rapiţă, sorg etc.), sunt distribuite pe piaţa românească. Întrucât fermierii români au fost foarte mulţumiţi de performanţele varietăţilor CAUSSADE SEMENCES, compania franceză a decis ca, începând cu 1 ianuarie 2009, să-şi deschidă propria filială în România pentru a fi mai aproape de nevoile acestora şi în egală măsură ale distribuitorilor şi industriaşilor de profil (morărit-panificaţie, extracţie de ulei etc.).

Obiectivul major

Filiala CAUSSADE SEMENCES SRL are ca principal obiectiv identificarea celor mai adaptate varietăţi la condiţiile din România şi apoi comercializarea acestora pe piaţă. Pentru aceasta şi-a extins reţeaua de testare la nivel naţional, prin intermediul staţiunilor de cercetare (SCDA  Albota, SCDA Secuieni, SCDA Turda, SCDA Teleorman, SCDA Caracal, SCDA Şimnic) şi al universităţilor cu profil agricol (USAMV Timişoara).  De asemenea, şi-a dezvoltat propriile centre de testare, în cele mai importante zone agricole, în cadrul cărora compania realizează reuniuni cu fermierii, astfel încât aceştia să poată aprecia singuri performanţele geneticii CAUSSADE SEMENCES.

Anul acesta, în cadrul celor 4 centre pe care le-am dezvoltat, am avut deosebita plăcere să fim onoraţi de prezenţa a peste 1.000 de participanţi (fermieri, distribuitori de input-uri pentru agricultură, cercetători şi autorităţi din domeniul agricol). Tuturor le mulţumim că au fost alături de noi. Interesul pe care l-au manifestat faţă de genetica noastră ne obligă să fim foarte exigenţi cu privire la calitatea produselor pe care le oferim pe piaţa agricolă.

Dr. ing. Niculina GHEORGHIŢĂ,
Director Marketing-Dezvoltare
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.20, 16-31 OCTOMBRIE 2009

Vizualizari: 799֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI