Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Biruinţa Gherăieşti, campioană la oină

Nemţenii au furnizat surpriza actualei ediţii a Campionatului naţional de oină pentru seniori, adjudecându-şi titlul de campioni în dauna marilor favorite: Straja Bucureşti şi Frontiera Constanţa. Meciurile din cadrul returului actualei ediţii s-au disputat la Târgu-Lăpuş (judeţul Maramureş), în perioada 10-13 septembrie. „Niciodată n-au fost prezente la o competiţie de oină atât de multe oficialităţi ca la acest retur al campionatului naţional de la Târgu-Lăpuş“, a declarat pentru Lumea Satului Eveline Lisenco, secretar general al Federaţiei Române de Oină.

Cea de-a 58-a ediţie a Campionatului Naţional de oină pentru seniori, desfăşurată la Târgu-Lăpuş în organizarea Federaţiei Române de Oină şi a Ministerului Tineretului şi Sportului, în colaborare cu Consiliul Judeţean Constanţa, Consiliul Judeţean Maramureş, Direcţia pentru Sport Maramureş, Primăria Târgu-Lăpuş, AS Lăpuşul Târgu-Lăpuş şi Radio Antena Satelor, s-a încheiat cu triumful istoric al Biruinţei Gherăieşti. Venită la Târgu-Lăpuş în postura de arbitru al luptei pentru titlu între eternele rivale, Straja şi Frontiera, echipa nemţeană s-a impus in extremis, la capătul unui parcurs fără greşeală.

Destinaţia tricourilor de campioni s-a decis abia în ultima zi de întreceri când, la capătul unui meci dramatic, presărat cu numeroase răsturnări de situaţie, scorul a fost egal,18-18. Cum şi meciul cu cealaltă candidată la titlu, Straja, s-a încheiat nedecis, 17-17, configuraţia finală a clasamentului a arătat astfel: 1. Biruinţa Gherăieşti, 2. Frontiera Tomis, 3. Straja Bucureşti, 4. Dinamic Coruia, 5. Victoria Surdila Greci, 6. Crasna Gorj, 7. CSM Rm. Sărat, 8. Pamira Sibiu, 9. Spicul Horia, 10. Viaţa Nouă Olteni.

La festivitatea de premiere, fiecare echipă participantă a primit mingii de oină, diplome, cărţi de oină, precum şi alte suveniruri. De asemenea, primele trei echipe au primit cupe, medalii, diplome, iar echipa nemţeană a intrat şi în posesia tricourilor de campioană.

Ploaie de oficialităţi pe stadion

Competiţia, ce a reunit pe stadionul Lăpuşul 150 de sportivi de la zece cluburi din întreaga ţară, a atras un număr record de oficialităţi.

În afara reprezentanţilor Federaţiei Române de Oină: Nicolae Dobre (preşedinte), Călin Moje (vicepreşedinte), Eveline Lisenco (secretar general), la meciurile din cadrul returului campionatului naţional de oină pentru seniori de la Târgu-Lăpuş, ca şi la manifestările adiacente au asistat numeroase oficialităţi locale, peste o sută conform organizatorilor. „Gazdele s-au mobilizat extraodinar şi au asigurat condiţii foarte bune pentru desfăşurarea întrecerilor. Extrem de îmbucurătoare a fost şi prezenţa multor oficialităţi locale, de la prefecţi la preşedinţi de consilii judeţene“, a precizat Eveline Lisenco, secretarul general al Federaţiei Române de Oină.

Camelia MOISE
REVISTA LUMEA SATULUI NR.19, 1-15 OCTOMBRIE 2009

Vizualizari: 803֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI