Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Biotehnolgia agricolă: tehnologie pentru secolul 21

Noul sediu din Băneasa al Ambasadei Statelor Unite a găzduit, pe 4 octombrie, o masă rotundă pe tema utilizării biotehnologiei în agricultură. Susţinută de Michael J. Philips, preşedinte al firmei  de consultanţă în agricultură MJ Philips and Associates, LLC, expunerea a vizat subiecte precum adoptarea, competitivitatea şi siguranţa utilizării biotehnologiei în agricultură.

 „Biotehnologia agricolă susţine atât viabilitatea mediului, cât şi pe cea economică. Nu există motive să se creadă că alimente create prin biotehnologie pot fi o ameninţare mai mare pentru om decât alimentele obişnuite. Alimentele biotehnologice prezintă aceleaşi riscuri inerente pentru sănătatea omului ca şi alimentele convenţionale“, a punctat Michael J. Philips.

În prelegerea susţinută, fostul oficial american a mai prezentat beneficiile biotehnologiei agricole, politica SUA de biosecuritate a culturilor biotehnologice, acordul mondial privind biosecuritatea alimentelor şi etichetarea alimentelor create prin biotehnologie.

Potrivit datelor prezentate în cadrul seminarului, în anul 2010, nu mai puţin de 15,4 milioane de fermieri au cultivat plante biotehnologice pe o suprafaţă de 148 milioane ha în 29 de ţări.

Camelia MOISE
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 20, 16-31 OCTOMBRIE 2011

Vizualizari: 704֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI