Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

APIA aşteaptă cererile de sprijin la hectar

În perioada 2 martie - 15 mai APIA desfăşoară campania de depunere a cererilor de sprijin la hectar pentru anul 2009. După această dată, pentru formularele depuse până în 9 iunie 2009, sunt aplicate penalizări de 1% pentru fiecare zi întârziere.

Fermierii care vor să beneficieze de acest sprijin trebuie să depună o singură cerere la centrul judeţean sau local unde sunt arondaţi.

Pentru a beneficia de aceste plăţi, fermierii au datoria să utilizeze terenul agricol pentru care solicită sprijin. În plus, ei au obligaţia de a permite efectuarea controalelor de către organismele abilitate în acest sens şi să facă dovada dreptului de folosinţă a terenului pentru care s-a depus cererea.

Conform schemei de sprijin pe suprafaţă aferentă anului 2009, fermierii vor primi un sprijin de 109 euro/ha, din care 49 de euro provin din fonduri europene şi 60 de euro de la bugetul naţional. România beneficiază de o alocaţie financiară de 618,1 milioane de euro pentru plata unică pe suprafaţă (SAPS).

Plăţile încep după jumătatea lunii martie

Ministrul Ilie Sârbu a subliniat că unul dintre obiectivele prioritare ale MAPDR îl reprezintă efectuarea la timp a plăţilor către beneficiari. În acest sens, el a cerut Agenţiei de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură ca plăţile pe hectar aferente anului 2008 să înceapă după jumătatea lunii martie.

Valentina ŞOIMU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.6, 16-31 MARTIE 2009

Vizualizari: 892֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI