Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva
     

Imprimati articolul

Afecţiunile toamnei : asteniile şi ulcerul gastroduodenal

Toamna, fiind un sezon de tranziţie, apar diverse afecţiuni ale organismului cauzate nu doar de schimbarea temperaturilor, ci şi de cea a alimentaţiei. Singurul mod în care ne putem apăra de boli este să ducem un stil de viaţă echilibrat atât din punct de vedere nutriţional, cât şi din cel al odihnei. Chiar dacă nu acordăm prea multă atenţie stresului cotidian, acesta ne afectează serios echilibrul şi imunitatea organismului. Aflându-ne la jumătatea acestui anotimp, am cerut sfatul medicului Remus Lupu – medic primar în medicina de familie pentru a şti ce şi cum trebuie să prevenim, pentru a nu ajunge să tratăm.

„Schimbarea alimentaţiei poate provoca gastrite“

Întâlnim frecvent tulburări de tipul ulcerului gastroduodenal apărute din pricina schimbării alimentației. Acestea pot fi tratate în primul rând printr-un diagnostic, apoi, printr-un regim de viață și o nutriție adaptată bolii și, în al treilea rând, printr-un tratament medicamentos adecvat. Dacă nu le tratăm, ele se acutizează. Ideal este să le prevenim printr-un stil de viață sănătos, fără excese.

Modificările climatice pot aduce astenia de toamnă

Această afecţiune se manifestă prin stări de oboseală, de indispoziţie, factorul psihologic fiind, de asemenea, important. Cum prevenim astenia de toamnă?

Prin ieșirea din mediul uzual, prin relaxare, prin ruperi de ritm, adică prin ieșiri la munte și plimbări în afara orașului. Important este să ne menținem psihicul într-o stare pozitivă și să nu ne lăsăm doborâți de griji.

Virozele tomnatice

Sunt alte afecţiuni specifice acestui anotimp care apar pentru că oamenii nu se îmbracă adecvat vremii. Dimineața sunt temperaturi scăzute, iar majoritatea se îmbracă după prognoza meteo de la amiază. Atenție la vestimentație și la stres pentru că acestea ne scad imunitatea.

Dar pentru o protejare cât mai bună şi completă recomand vaccinul antigripal care este adresat virusurilor ca profilaxie de creștere a imunității organismului.

Gabriela Niculescu
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 20, 16-31 OCTOMBRIE 2011

Vizualizari: 640֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI