Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Ce mai faceţi, domnule…Mihai Iancu?

S-a născut la 3 noiembrie 1937 în comuna Priboieni, judeţul Argeş. A urmat Şcoala Medie Tehnică Horticolă Lipova-Arad şi Liceul „D. Golescu“ din Câmpulung Muscel. A terminat Facultatea de Horticultură în anul 1961, la Institutul Agronomic Bucureşti, fiind încadrat la Staţiunea de Cercetări Horticole Ştefăneşti, unde a lucrat în calitate de cercetător ştiinţific până în 1968, când a fost transferat la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură de la Mărăcineni-Argeş, unde a deţinut funcţia de director general, până în 2005, când s-a pensionat.

Titluri ştiinţifice: cercetător ştiinţific principal I; doctor în agronomie; membru al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti“, profesor universitar asociat la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Lucrări  elaborate  şi  publicate – peste  130,  din care: cărţi – 7, în colectiv; 89 ca singur sau prim autor; 44 publicate în străinătate sau într-o limbă străină. Rar se întâlnesc oameni cu atâta putere de muncă. Şi acum trudeşte cu aceeaşi hărnicie.

– Cu ce vă mai ocupaţi, dle Iancu?

– În primul rând, mai culeg încă date experimentale din unele experienţe cu caracter agroameliorativ din câmpurile experimentale organizate în anii anteriori în cadrul Institutului. Totodată, am organizat şi încă mai organizez experienţe noi în calitate de participant la numeroase proiecte de cercetare aflate în derulare.

Caut, pe cât este posibil, să valorific pe o treaptă superioară datele experimentale culese în cei peste 47 ani de cercetare, prin publicarea unor lucrări ştiinţifice. Numai în cursul anului 2008 am publicat 10 lucrări ştiinţifice în limba română, dar şi în limba engleză. Îndrum activitatea a 9 doctoranzi, dintre care 5 au depus cererile de susţinere a lucrărilor de doctorat, dacă este posibil până la sfârşitul anului 2008.

O bună parte din timpul liber, de regulă, sâmbetele şi duminicile, o petrec în mica livadă din gospodăria personală. Ce să spun, am parte de o bătrâneţe frumoasă!

Teodor Marian
REVISTA LUMEA SATULUI NR. 22, 16-30 NOIEMBRIE 2008

Vizualizari: 708



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI