Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Carnea clonată: pro şi contra

În martie 2007, CE a cerut Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) să facă o serie de cercetări privind avantajele şi dezavantajele clonării animalelor. Solicitarea executivului european a venit la scurt timp după ce autoritatea americană de profil (FDA) a anunţat că susţine introducerea pe piaţă a produselor din carne şi lapte provenite de la vaci, capre şi porci care au fost clonaţi.

La această oră, oficialii europeni susţin că „nu sunt dovezi ştiinţifice privind existenţa vreunui risc generat de consumul de carne sau lapte provenit de la animale clonate“.

Concluzia raportului final al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) arată că sănătatea oamenilor care se hrănesc cu alimente provenite de la animale clonate nu este în niciun fel pusă în pericol. „Este clar că sunt probleme semnificative legate de starea de sănătate şi de siguranţa animalelor clonate, care pot fi mult mai frecvente şi mai severe decât în cazul animalelor obişnuite.“

Oficialii CE au declarat că decizia forului european nu se va baza numai pe raportul Autorităţii pentru Siguranţa Alimentară, ci va lua în consideraţie sondajele de opinie realizate la nivelul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Datele acestor chestionare urmează să fie publicate în toamna acestui an. Sondajele anterioare arată că britanicii se opun consumului de alimente provenite de la animale clonate. Însă, în acelaşi timp, Marea Britanie şi Germania se pronunţă în favoarea introducerii cărnii clonate pe piaţa europeană.

(V.Ş.)
REVISTA LUMEA SATULUI NR. 16, 16-31 AUGUST 2008

Vizualizari: 761֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI