Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Internet la sate pentru calculatoarele care nu există

Premierul Călin Popescu Tăriceanu nu se lasă şi vrea neapărat ca Internetul să existe în toate satele din România, prioritate având cele din zonele greu accesibile. Ţăranii nu au ce face cu Internetul, dar la sate există destui intelectuali şi mai ales tineri care ar putea beneficia de serviciile acestuia.

Această poveste – pentru că sună a poveste – a fost discutată recent de premier la Palatul Victoria, cu miniştrii acelor ministere care sunt implicate în urgentarea strategiei de extindere a sistemului Internet. Tăriceanu a solicitat ca întregul plan să fie definitivat până la sfârşitul acestui an, şi nu în 2009, cum era prevăzut iniţial.

Prim-ministrul a vorbit idilic despre discrepanţele între mediul rural şi cel urban în utilizarea reţelelor de comunicaţii în bandă largă, discrepanţe care rămân semnificative, în pofida numărului în creştere de conexiuni. E ca şi cum la oraşe ar fi calculatoare pe toate gardurile! Deh, o fi uitat omul, luat de grijile guvernării, că numai 7,1% dintre gospodăriile ţărăneşti au un computer!

Şi încă o informaţie oarecum hazlie: vă reamintim că, la sfârşitul anului trecut, premierul spunea că Guvernul va deschide 246 de centre locale pentru informarea populaţiei, unde ţăranii vor învăţa să „butoneze“ la calculatorul pe care nu-l au şi pe care nu-l vor putea cumpăra niciodată, fiind prea săraci.

(T.D.)
REVISTA LUMEA SATULUI NR. 16, 16-31 AUGUST 2008

Vizualizari: 735֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI