Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Ghid pentru ciobani

Fermele de creştere a oilor nu vor mai putea funcţiona în condiţii de igienă precară şi dacă nu vor fi autorizate de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Acest lucru a fost stabilit la Răşinari, cunoscută comună de oieri din apropierea Sibiului, unde Dacian Cioloş, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, s-a întâlnit de curând cu reprezentanţii Federaţiei Crescătorilor de Ovine şi ai asociaţiilor de crescători din zonă, la care au participat şi medici veterinari de la ANSVSA.

În acest scop, MADR şi ANSVSA vor elabora un ghid de bune practici pentru crescătorii de oi. Noua „carte de căpătâi“ va conţine toate normele legislative şi explicaţii detaliate privind modul de bună creştere a animalelor. Totodată, îi va învăţa pe ciobani cum să-şi tundă oile sau cum să-şi vândă brânza în pieţe.

Fuduli şi „atotştiutori“, unii crescători de oi cred că nimeni nu îi poate învăţa o meserie pe care au deprins-o de mici, în timp ce alţii au afirmat că orice ajutor este bine-venit.

(T.D.)
REVISTA LUMEA SATULUI NR. 16, 16-31 AUGUST 2008

Vizualizari: 763֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI