Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

La mintea cocoşului

Spuneţi-o, repejor, pe-a dreaptă: vreţi ori ba să vă dea propriile găini din bătătură ouă mai grele cu 5 grame decât cele de până acum? Am auzit pe cineva care a zis nu? N-am auzit! Aşa încât, voi cei care vă ocupaţi cu această latură a zootehniei, luaţi aminte: pentru a atinge această performanţă nu de furaje aveţi nevoie şi nici de concentrate – de unde atâta bănet, domnule, de unde? – ci de ace.

Ei, nu de gămălie, desigur. Şi nici de cusut. Cu atât mai puţin de ace de brad ori de AC Milan – glumesc, se înţelege, ci de ace de acupunctură. Dacă vi le procuraţi, sunteţi oameni făcuţi! După ce aplicaţi orătăniilor un astfel de tratament, vreme de săptămâni veţi strânge numai ouă mai grele cu 5 grame decât cele de dinainte.

Reuşita metodei a fost demonstrată, fără putinţă de tăgadă, de către specialiştii chinezi care au şi inventat-o, de altfel. Deci, la treabă! Cum? Nu ştiţi de unde să faceţi rost de ace? E, asta-i bună!

Doar e la mintea cocoşului. De unde trebuie. Aşa cum a răspuns mai acum câţiva ani un cunoscut om de afaceri, recent întors dintr-un pelerinaj de prin America: era bolnav, săracu’, şi dat în urmărire generală. Cum a răspuns, aşadar, miliardarul nostru când a fost întrebat de unde a luat 10 milioane de dolari pentru a-şi cumpăra – amărâtul de el – un hotel de 18 etaje, situat în buricul Bucureştilor? Reţineţi, că s-ar putea să vă prindă bine. Aşadar, de unde a luat modesta sumă? De unde trebuie!

Şi dacă acela găsi de unde să-şi însuşească, pardon, să-şi ia, scuzaţi, să-şi procure 10 milioane de dolari, nu-mi vine să cred că nişte ace de acupunctură, acolo, ar fi o problemă, până şi pentru cei mai sărmani dintre dumneavoastră.

Dacă nu reuşiţi, încercaţi să luaţi armele de atac şi apărare ale albinelor – cică ar fi la fel de bune ca acelea confecţionate din cel mai fin oţel suedez. Atenţie însă, nu le stârniţi, că înţeapă! Pe de altă parte, puteţi intra în conflict şi cu apicultorii. Să apelaţi la viespi?

În niciun caz. Am văzut un copil înţepat de un singur exemplar din respectiva insectă şi avea capul umflat cât o butie, mai-mai să dea ortul Popii. Dar bondarii? Că doar şi ei au ace. Nu, că şi ăştia devin periculoşi, dacă sunt stârniţi. Că de la ei s-au inspirat şi ăi de făcură filmul acela cu Bond. James Bond! Ar fi o soluţie, cumva, ţânţarii? Ar fi, cum nu, că şi domnul Ţânţăreanu, se cunoaşte, ţine cu ţăranul. Numai că nu se ştie dacă respectivele insecte ar fi dispuse să coopereze.

Şi atunci, de unde ace pentru acupunctură?

Cum de unde? Că doar e la mintea cocoşului.

De la chinezi, desigur, că doar ei veniră cu ideea. Şi cu Olimpiada.

Gogu PINTENOGU’
REVISTA LUMEA SATULUI NR. 16, 16-31 AUGUST 2008

Vizualizari: 698֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI