Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

În premieră la Romexpo – IndAgra Food

Industria alimentară, în căutarea unei noi identităţi

Mii de persoane, specialişti în ale agriculturii sau curioşi, au luat cu asalt, încă din prima zi, Târgul Internaţional Romexpo din Bucureşti. A fost un semnal clar referitor la interesul pe care îl suscită agricultura în general şi alimentele în special faţă de populaţia României. Aici a avut loc, în perioada 4-8 iunie, un eveniment deosebit.

Este vorba despre IndAgra Food, prima ediţie a expoziţiei internaţionale de produse şi echipamente în industria alimentară. În anii trecuţi, partea alimentară era inclusă în expoziţia de toamnă IndAgra.

„Pentru promovarea industriei alimentare era nevoie de o separare de târgul IndAgra, care se derula doar toamna şi cuprindea tot domeniul agriculturii, inclusiv industria alimentară“ – a declarat pentru „Lumea satului“ Gheorghe Albu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În completare, Cătălin Trifu, director în cadrul Romexpo, a precizat: „Anul acesta vom avea două IndAgra, pentru că tematica a fost împărţită în două. Pe viitor intenţionăm să avem o expoziţie distinctă pentru produse alimentare şi alta pentru echipamente în industria alimentară“.

Expo Drink,  sub o altă cupolă
În acelaşi perimetru şi în acelaşi timp cu IndAgra Food a avut loc cea de-a XlI-a ediţie a Expo Drink, expoziţie internaţională de vinuri, băuturi alcoolice, răcoritoare şi echipamente de producţie. ExpoDrink s-a desprins de IndAgra originală, expunând de data aceasta sub cupola IndAgra Food. Au participat peste 60 de firme din şase ţări: Bulgaria, Franţa, Germania, Italia, Republica Moldova şi România.

IndAgra Food a reunit peste 300 de firme, dintre care peste 160 româneşti, iar celelalte au fost străine. Au fost reprezentate 21 de ţări: Austria, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Elveţia, Federaţia Rusă, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Republica Cehă, Republica Moldova, Slovacia, Spania, Sri Lanka, Turcia, Ungaria şi România.

În România există 12.966 unităţi de procesare, din care 876 în sectorul de lapte şi produse lactate; 1.007 - carne şi produse din carne; 6.353 - pâine şi panificaţie; 159 - fructe şi legume procesate; 529 - uleiuri şi grăsimi vegetale; 2.141 - zahăr şi produse zaharoase; 1901 în sectorul băuturi.

Traian DOBRE
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.12, 16-30 IUNIE 2008

Vizualizari: 803



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI