Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Cum ne apărăm de virozele respiratorii

Primăvara, anotimpul de trecere de la perioada rece la cea caldă, redeschide sezonul virozelor localizate la nivelul aparatului respirator. Gripa, răceala, guturaiul sunt afecţiunile cel mai des întâlnite în această perioadă a anului. Manifestările lor sunt caracterizate printr-o stare de disconfort, febră, inflamaţia căilor respiratorii superioare, dureri de cap sau musculare.

Deşi ar trebui să apelăm la ajutorul specializat al medicilor, cei mai mulţi dintre noi recurgem la aşa-numitul tratament consumat „după ureche“, adică aplicat în funcţie de sfaturile cunoscuţilor sau de reclamele difuzate la televizor. Acest comportament este total greşit pentru că administrarea eronată a unor medicamente poate provoca reacţii adverse neplăcute.

Terapia prin uleiuri volatile

Există însă o alternativă a tratamentului medicamentos, accesibilă tuturor: terapia prin uleiuri volatile. Uleiurile sunt folosite în aromoterapie încă din cele mai vechi timpuri. Anticii le foloseau atât la îmbălsămare, cât şi la tratarea diverselor afecţiuni. Putem spune că aromoterapia este o completare a medicinii tradiţionale, fără a o înlocui pe aceasta din urmă.

Se poate spune că bolile de sezon amintite pot fi tratate sau ameliorate cu ajutorul uleiurilor volatile. Şi dacă este să ne referim strict la afecţiunile căilor respiratorii şi pulmonare, cele mai indicate uleiuri sunt cele obţinute din eucalipt, fenicul, mentă, brad, cimbru şi levănţică.

O sticluţă de ulei volatil costă între 4 şi 5 lei şi le puteţi cumpăra din magazinele specializate. Tot de acolo puteţi achiziţiona şi o candelă specială la preţul de 10 lei. Câteva picături din uleiurile amintite pot avea un efect benefic asupra sănătăţii, pot împrospăta aerul din cameră şi pot transmite o stare de bună dispoziţie, prin mirosul parfumat. 

Ştiaţi că...?

• Femeile vorbesc de două sau chiar de trei ori mai mult decât bărbaţii? Un studiu recent a demonstrat că, într-o zi, o femeie rosteşte aproximativ 8.000-9.000 de cuvinte, iar un bărbat între 2.000 şi 4.000 de cuvinte.
• Fertilitatea atât a femeilor, cât şi a bărbaţilor este afectată de obezitate?
• Gravidele care mănâncă în timpul sarcinii mere şi peşte vor naşte copii care nu vor suferi de alergii respiratorii?
• Cele mai multe naşteri se înregistrează în lunile august şi septembrie?
• Pe parcursul unei vieţi, din punct de vedere fizic, o femeie poate naşte 35 de copii?
• Inima unei femei bate mai repede decât cea a unui bărbat?

Pagină realizată de Dana DUMITRIU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 6, 16-31 MARTIE 2008

Vizualizari: 734



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI