Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Reţetă de Post

Plăcintă cu mere

Ingrediente foaie: 1 kg de făină; 500 ml de apă minerală; 500 g de margarină; 20 g de drojdie. Se freacă bine margarina cu făina, se adaugă drojdia şi, la sfârşit, se toarnă apa minerală. Se împarte compoziţia obţinută în două părţi egale pentru a se obţine foile.
Ingrediente umplutură: 1,5 kg de mere rase; 100 g de margarină sau ulei; 100 g de stafide; 100-200 g de zahăr, în funcţie de gust; un vârf de scorţişoară; 100-200 g de stafide. Merele se călesc cu margarina, zahărul, scorţişoara şi stafidele.

Prima foaie se rumeneşte câteva minute, după care se adaugă umplutura şi foaia de deasupra. Se lasă la copt aproximativ 30 de minute, după care se scoate şi se unge cu miere sau se tapetează cu zahăr pudră. (Reţetă culeasă de la Mioara Stoichiţă din Videle, judeţul Teleorman.)

Pagină realizată de Dana DUMITRIU
REVISTA LUMEA SATULUI, NR. 6, 16-31 MARTIE 2008

Vizualizari: 981



֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu




© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI