Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Liber la alimentele comunitare

Astăzi, preţurile la alimente explodează, iar agricultorii din întreaga lume încearcă să facă faţă unei cereri tot mai mari la nivel global. În acest context, reglementările comunitare trebuie să-i ajute pe producătorii europeni să răspundă acestei cereri prin creşterea exporturilor.

Fapt este că vechea teorie, care limita producţia agricolă şi cea de alimente, pentru evitarea prăbuşirii preţurilor, a dispărut. Hotărârea a fost luată de miniştrii Agriculturii din Uniunea Europeană (UE), reuniţi în toamnă la Bruxelles, unde s-a urmărit modernizarea Politicii Agricole Comune (PAC). Pentru prima dată după mulţi ani, ei au încercat să găsească modalităţi de creştere a producţiei de alimente, nu de limitare a acesteia. La eveniment a participat şi Dacian Cioloş, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale.

Miniştrii de resort au analizat mai multe modificări ale PAC care vizează, printre altele, reducerea subvenţiilor, suprimarea reglementărilor privind scoaterea terenurilor din circuitul agricol şi eliminarea progresivă a cotelor de lapte. Noile măsuri îşi propun să le dea agricultorilor libertatea de care au nevoie, pentru a răspunde unei cereri în creştere şi pentru a aborda noile provocări precum schimbările climatice, gospodărirea apelor, protejarea biodiversităţii şi folosirea biocombustibililor.

(T.D.)
REVISTA LUMEA SATULUI NR. 24, 16-31 DECEMBRIE 2008

Vizualizari: 710֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI