Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Sprijin pentru culturile deficitare

Producătorii agricoli din sectorul vegetal primesc, în acest an, un sprijin financiar în valoare de 38,075 milioane de lei. Banii se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru anii 2008 şi 2009. Această sumă a fost aprobată printr-o Ordonanţă de Urgenţă adoptată de Guvern.  Actul normativ prevede, pe lângă cuantumul ajutorului, şi suma totală alocată fiecărei activităţi. De asemenea, reglementează modalitatea în care se acordă sprijinul direct al statului pe produs, pentru producţia de sfeclă de zahăr, orez, in şi cânepă pentru fibră.

Activităţile pentru care se acordă sprijin financiar sunt:
• producţia de sfeclă de zahăr – cuantumul sprijinului pentru această activitate este de 30 de lei/tonă, iar suma totală alocată acestui tip de activitate este de 21 de milioane de lei;
• producţia de orez –500 de lei/tonă, respectiv 17,025 milioane de lei;
• producţia de in şi cânepă pentru fibră – 250 de lei/tonă, respectiv 50.000 de lei.

Noua hotărâre urmăreşte creşterea producţiei şi a indicilor de calitate a produselor vegetale, în cazul de faţă a sfeclei de zahăr, orezului, inului şi a cânepei pentru fibră, prin creşterea volumului resurselor financiare alocate.

(T.D.)
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.23, 1-15 DECEMBRIE 2008

Vizualizari: 761֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI