Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Ce mai faceţi, domnule…Mihai SÎMPETRU?

S-a născut la 4 iunie 1932 în Iaşi. Este absolvent al Facultăţii de Horticultură din cadrul Universităţii Agronomice şi Medicină Veterinară Iaşi, ca şef de promoţie. Specialist în oenologie. Doctor în agronomie în 1979. Expert al României pe lângă trei comisii de lucru ale Oficiului Internaţional al Viei şi Vinului cu sediul la Paris. Vicepreşedinte al Federaţiei patronatelor din Industria Alimentară, ROMALIMENTA.

Director tehnic în Centrala Viei şi Vinului, coordonatorul programului de cercetare ştiinţifică în domeniul viticulturii şi vinificaţiei şi responsabil al Programului Naţional al Viticulturii. Expert pe lângă Ministerul Agriculturii şi Resurselor din Iran şi coordonator al Programului Iranian al Viticulturii. Activitatea ştiinţifică a fost axată pe probleme ce privesc comportamentul soiurilor de viţă – de - vie ce produc vinuri albe, precum şi pe eficienţa economică a exploatării plantaţiilor viticole. Activitatea publicistică însumează peste 122 de articole apărute în reviste de profil. Şi-a adus un aport deosebit la realizarea unor studii de referinţă, precum Enciclopedia de Viticultură (1994), Istoria Horticulturii Române.

- Vă văd, în continuare, foarte activ, d-le Sîmpetru.

- Într-adevăr, sunt în putere. Aş aminti câteva din preocupările actuale: obţinerea aprobării şi publicarea Ghidului de bună practică, de igienă şi producţie în industria vinificaţiei.

Participarea la şedinţele Comisiei de autorizare a agenţilor economici din industria vinului şi băuturilor alcoolice, de pe lângă Agenţia Naţională Vamală. Modificarea legislaţiei privind licenţierea agenţilor economici din industria de băuturi. Definitivarea proiectului de act normativ pentru modificarea Legii nr. 244 (Legea Viei şi Vinului) în scopul punerii acesteia de acord cu ultimele modificări făcute în domeniu de Uniunea Europeană.  În calitate de expert am efectuat audit în 22 de firme din industria băuturilor. În plus, desfăşor o activitate laborioasă în cadrul unor organizaţii profesionale din domeniul producerii băuturilor spirtoase.

Teodor Marian
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.23, 1-15 DECEMBRIE 2008

Vizualizari: 837֩ Comentarii

 
֠ 1.     george budacea -- (16-November-2011 )
Pun si eu la randul meu aceeasi intrebare : Ce mai faceti domnule director Mihai Simpetru ? Va intreaba George Budacea dela Cotnari, tehnician la Centrul Viei si Vinului pe cand erati director la IVV Iasi. Imi este dor de-un zambet si-un sfat fratesc din partea unui frate mai mare. Va doresc zile senine si un buchet de raze oglindite intr-un pahar de Busuioaca de Bohotin. al dvs. devotat si admirator, George

Răspunsurile la întrebarile dumneavoastră le puteţi găsi în revista tiparită. Abonaţi-vă acum la Lumea Satului şi veţi avea gratuit suplimentul Agro-Business. Detalii aici

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI