Home   Despre noi   Abonamente   Video   Articole   Oferte   Anunturi   Newsletter   Agro Business   Contact   Arhiva

Imprimati articolul

Popa din Plopeni a căzut de pe schelă

Deşi oraş cu mai bine de 11.000 de locuitori, Plopeniul, o localitate din vecinătatea Ploieştiului, nu a avut până în urmă cu trei ani o biserică, măcar una. Era doar o aşezare înfiinţată pe vremea  comuniştilor, cu clădiri de tot soiul – ca în orice orăşel care se respectă – dar fără o biserică. Ca să-şi ducă morţii la groapă, cei de aici apelau la mila vecinilor. Aşa că înfiinţarea uneia s-a dovedit imperios necesară. Şi, în centrul localităţii, s-au pus bazele acesteia. Nici acum sfântul lăcaş nu e terminat, dar se numeşte că oamenii au unde veni la câte o sărbătoare sau unde asculta slujba de îngropăciune la câte o înmormântare.

Preotul Nicolae, în vârstă de 45 de ani, s-a implicat personal în tot ce înseamnă construcţia bisericii. „M-am urcat pe schelă cu găleţile de mortar, povesteşte sfinţia sa, am bătut piroane, am cărat fier, am bătut tabla pe acoperiş şi am făcut la betoane“. Doar ca biserica să fie, în sfârşit, gata. Numai că, de curând, când s-a urcat pe schelă din nou, ca să-l ajute pe pictorul care picta pereţii bisericii, părintele s-a dezechilibrat şi a căzut. S-a ales cu numeroase traumatisme, două coaste rupte şi o lovitură puternică la cap.

A fost nevoie de o intervenţie chirurgicală serioasă, ca să fie în afară de orice pericol. Şi două săptămâni Plopeniul a fost, ca pe vremuri, când era localitate atee, din nou fără rugăciunile şi mila părintelui Nicolae. Dar ca Manole care nu s-a lăsat până n-a văzut finalizată sfânta mănăstire, şi părintele de la Plopeni trudeşte cu sârg ca să vadă realizată biserica unde păstoreşte.

Nina Marcu
REVISTA LUMEA SATULUI, NR.23, 1-15 DECEMBRIE 2008

Vizualizari: 766֩ Comentarii

--> Click aici pentru a adauga un comentariu
© 2005-2011 REVISTA LUMEA SATULUI